det här inlägget har sponsrats KILZ Paint vaniljsås. Alla tankar och åsikter är mina egna.

för några år sedan bad en vän om mitt råd om hur man gör en hand-down-byrå och jag sa till henne: kritfärg! Jag sa att det var det enklaste sättet att måla möbler med mycket lite prep arbete och en snygg finish. Kritfärg och lite ny hårdvara och det skulle se ut som en helt ny byrå! Jag är för närvarande på en punkt där insidan av huset nästan är klar med renoveringar och jag är redo att dekorera och utforma några av rummen, men jag måste först måla några möbler, så naturligtvis visste jag att jag skulle använda kritfärg och ny hårdvara! Denna KILZ bisexuell krita stil färg i färgen Cameo Coral var perfekt för att göra över denna shabby armoire i mitt främre ingångsrum. Kolla in före och efter nedan!

jag vet att vissa människor hatar att måla trä, men i det här fallet var armoire bara shabby, det var inte shabby chic. Det hade en cool bekymrad blick på det, men det var inte konsekvent på alla sidor och istället för att se ut som en armoire för rockar såg det ut som om det hade varit i någons garage i några år.

medan vårt hus har gott om garderobsutrymme på övervåningen, har den lägre nivån bara en garderob och vi förvandlar den till en tiki-bar. (Ja, mer om det senare.) Jag hade lagt lagring när vi redid köket för ett vakuum och kvast, men vi har absolut ingen lagring nere för rockar och andra stora odds och slutar, så jag visste att jag behövde en armoire eller skåp. Jag hittade den här på en loppmarknad och det var den perfekta storleken för vårt utrymme till precis rätt pris. Tja, jag pratade säljaren lite i pris eftersom jag visste att jag så småningom skulle behöva måla den. se vad jag menar? Det är inte vackert.

och ta en titt på hårdvaran. Knopparna var gamla och fula och det industriella låslåset fungerade inte för mig. Får mig att undra vad den tidigare ägaren hålls låst inne i skåpet.

så jag samlade mina material: KILZ krita stil färg i Cameo Coral, en mini roller, en pensel, en rör stick, en presenning, och några nya hårdvara. hur vacker är den här rosa? Jag vet att millennial pink är” out”, men jag älskar fortfarande en pop rosa i ett rum! Denna armoire kommer så småningom att gå upp mot trappan i ingångsrummet som fortfarande behöver målas en mörkgrå, så den här rosa kommer verkligen att dyka upp mot den mörkgrå.

efter att ha samlat mina leveranser, jag fick arbeta ger ytan en bra torka ner. Först svepte jag den med en kvast och sedan torkade jag ner den med en trasa. Titta på allt detta damm och flisad färg jag slog av! Tack och lov, för att jag använde KILZ krita Stilfärg, behövde jag inte sanda ner den. Det finns inget sätt denna mamma har tid att sand möbler dessa dagar!
sedan började jag rulla. Eftersom armoire är så stor, jag behövde för att påskynda processen, så jag skulle rulla på en lätt päls, sedan snabbt gå över den med färg på en pensel och göra alla skär i och detalj arbete.

självklart var jag tvungen att måla båda sidor och framsidan, men eftersom den övre halvan av ryggen och toppen är båda synliga från toppen av trappan, var jag tvungen att måla dessa sektioner också! Färgen gick på tjock och jämnt; det hade också mycket bra dölja, så eftersom jag hade lite överblivna, jag gav insidan en lätt lager färg, för! Och nu är hon söt i rosa!

färgen torkade riktigt snabbt och jag avslutade detta projekt på cirka 6 timmar eftersom den första pälsen torkades på två timmar. Jag kommer definitivt att använda KILZ krita stil färg på några andra projekt! Jag har min gamla gunghästleksak från när jag var barn som jag vill makeover för tvillingarna att använda. Jag har skjutit upp det projektet, men jag kan inte skjuta upp det mycket längre, barnen blir större och om jag väntar för länge kommer de att växa ut det.

du kan köpa KILZ krita stil färg på Amazon. Det finns flera vackra färger att välja mellan – den blå enbäret ringer mitt namn, jag behöver bara hitta några fler möbler att måla! Kom bara ihåg att den rekommenderade användningen för KILZ kritfärg är för heminredning – gammalt eller nytt trä, gjuten sten, betong eller metallytor. Och använd den inte på ytor som är föremål för gångtrafik.

efter att jag målade armoire applicerade jag ett tunt lager av detta KILZ acussic Clear Sealing Wax För att lägga till ett lager av skydd och ge det en subtil sammetglans. Det finns också ett KILZ bisexuell mörkt tätningsvax som ger en möbel mer av ett nödlöst, rustikt utseende för några bondgårdsvibbar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.