inredningsarkitekt och Mars sett cover stjärna Corey Damen Jenkins spiller detaljerna bakom hans mest minnesvärda projekt, hans största misstag, inredning trender han älskar och mer

av Chelsie Dzbanski

dagens foto av Brett Mountain

1. Berätta lite om dig själv och din professionella bakgrund. Jag är VD och kreativ chef på Corey Damen Jenkins & Associates ,ett inredningsföretag baserat i centrala Birmingham, Michigan. Jag är den äldsta av 3 pojkar och mina föräldrar är på väg mot 50 års äktenskap. Jag är också stolt över att dela att jag är född och uppvuxen i Metro-Detroit, och jag bor i Bloomfield Hills.

2. Vem eller vad inspirerade dig att komma in i inredning? Det har alltid varit i mig att göra det, hela vägen tillbaka till 1980-talet. Så tidigt som 12 år var jag ständigt ordna mina föräldrars möbler och tillbehör, och läsa bättre hem & trädgårdar sent på kvällen när jag skulle vara i sängen sover! Jag började min karriär inom inredning tillbaka 1996 i New York City. När jag flyttade tillbaka till Michigan tog jag lite karriäromväg till näringslivet i 10 år tills jag blev avskedad under den stora lågkonjunkturen 2007.

Corey Damen JenkinsVia @coreydamenjenkins

så småningom öppnade jag mitt eget inredningsföretag i slutet av 2009. Telefonen ringde inte. Jag insåg då att jag var passiv, reaktiv och låter livet hända mig. Så jag bestämde mig för att hända med mitt liv: jag startade en kampanj (jag gick till Kinkos och gjorde broschyrer med handritade renderingar av rum) och jag började bearbeta underavdelningar och nya byggarbetsplatser i hela Metro Detroit. Jag hittade mina första stora kunder genom att knacka på dörrar-bokstavligen 779 av dem-mitt i vintern 2010.

3. Vad är din favorit sak om ditt jobb? Det bästa med mitt jobb är de känslomässiga reaktioner jag får från kunder när jag avslöjar sina färdiga hem för första gången. Det är alltid en blandning av glädje, spänning och tårar av ren glädje för sina familjer. Jag lever för det.

4. Kan du dela några av dina karriärhöjdpunkter eller stunder du är mest stolt över hittills? Att se mitt designarbete nåd de främre omslagen av huset vackert och traditionellt hem tog tårar i ögonen — båda gångerna! Detroit News har också varit så stödjande för min karriär. Och jag har blivit hedrad att framstå som designexpert & värd på HGTV: s Showhouse Showdown, Open House TV och senast Rachael Ray Show. Jag jobbar nu med min första soffbordsbok som snart kommer att släppas på Rizzoli publishing-etiketten. Jag känner mig välsignad!

Corey Damen Jenkins Via @coreydamenjenkins

5. Hur ser en typisk dag/vecka ut för dig? Inga två dagar eller veckor är egentligen samma för mig! En dag besöker jag flera byggarbetsplatser, förmedlar lösningar med entreprenörer och byggare. Nästa dag designar jag protokoll för skåp för kök och bad. Nästa dag utarbetar jag elektriska och planritningar på morgonen, och sedan lägger jag färgbrädor till kunder den eftermiddagen. Senare i veckan jobbar jag med mina möbler, belysning eller tygkollektioner. Och sedan installerar vi möbler, fönsterbehandlingar och tillbehör för en kunds hela hem — och allt det innan en 8-timmars fotografering på fredag! Jag jobbar ofta 7 dagar i veckan. Men jag älskar varje minut av det!

6. Vad var ditt största misstag eller misslyckande och vad lärde du dig av det? Ett av de största misstagen jag gjorde var att låta människor dra nytta av mina förmågor och färdigheter. Konstnärer, inredningsarkitekter och arkitekter tas ibland för givet eftersom människor felaktigt antar att det vi gör är ”lätt”. Det tar enorma mängder tid, talangutbildning och erfarenhet att göra det vi gör. Så jag utför inte designtjänster gratis-även för dem som förväntar mig att göra det, som släktingar och vänner.

Corey Damen JenkinsVia @coreydamenjenkins

7. Kan du dela några hemdesign eller inredningstrender som du för närvarande älskar? Jag ser en stor gunga mot livfulla, juveltonade färger och mönsterspel. Neutrala firas fortfarande, men jag hör fler kunder som vill blanda dem med färg för mer djup. Jag ser också en återgång till traditionella element som passementerie [ornamental kantning} —men med moderna tolkningar.

8. Kan du dela några minnesvärda projekt eller roliga mönster som verkligen har stått ut för dig under din karriär? Ett av mina mest minnesvärda projekt var en renovering på 12 000 kvadratmeter i Bloomfield Hills. Herrgården hade tidigare dekorerats av den sena dekorationsikonen Mario Buatta. Jag hade äran att äta middag med honom i 2016 och visade honom bilder av vad jag hade gjort med hemmet några 20 år efter att han arbetade där. Och han gillade det! Han var ganska komiker och han skämtade med mig ”Vad gjorde du med alla mina chintz?”Det var underbart att dela det skrattet med honom. Mario var en sann statsman i vår bransch, ett definitivt ansikte för spetsen för great American decorating.

Corey Damen Jenkinsvia @coreydamenjenkins
Corey Damen JenkinsVia @coredamenjenkins

9. Vad är ditt favoritrum i ett hus att designa och varför? Det är en tuff fråga! Men om jag var tvungen att välja, skulle det vara en kasta upp mellan biblioteket och den formella matsalen. Jag växte upp i ett hem där vi hade båda, och varje kväll hade vi middag som en familj på 6 PM sharp. Inga mobiltelefoner eller iPads, bara chatta och äta. Men nuförtiden vill vissa människor inte ha bibliotek eller matsalar i sina hem längre — de vill bara ha några avföring på köksön så att de kan stirra på sina iPhones, äta och springa. Det är en trend som jag verkligen hoppas att vi kan vända.

10. Om du inte var en inredningsarkitekt, vad skulle du vara istället? Jag skulle förmodligen köra för någon form av politiskt kontor. Kvinnors rättigheter, medborgerliga rättigheter, djurens rättigheter och ge tillbaka till samhället är alla frågor mycket nära mitt hjärta.

nu på lite kul…

11.Vad var ditt första jobb att växa upp? Jag var en lagerpojke på Arbor Drugs, som jag tror är nu Rite Aid.

12. Vad finns för närvarande på din spellista? Aretha Franklin, George Michael, SWV, Henry Mancini, Jordvind & eld, hjärta, Rihanna och Lizzo.

Corey Damen Jenkins Via @coreydamenjenkins

13. Vad var favorit TV-show som barn? Wonder Woman med Lynda Carter. Faktum är att jag var besatt av alla superhjälte-TV-program på 70-och 80-talet.

14.Tre saker du inte kan leva utan? Mina iPods / spellista, pizza och mitt gymmedlemskap (för att kompensera skadan från nämnda pizza!)

15.Dröm semester destination? Florens, Italien … Jag vill verkligen se de arkitektoniska underverken där med mitt blotta öga.

Lokala Kärleksfrågor…

16.Din nuvarande favorit lokala platser för frukost, lunch och middag? Socialt kök, Apparatrummet, Prime + korrekt och Mad Hatter.

Corey Damen Jenkins Via @coreydamenjenkins

17.Din favoritplats att handla lokalt i Metro Detroit? Med tanke på hur mycket jag handlar för andra, hatar jag faktiskt att shoppa för mig själv! Men om jag måste göra det, går jag till Somerset-samlingen i Troy.

18.Din go-to för en god kopp kaffe? Commonwealth för kaffe och Eli te för fantastiska te-house alternativ. Båda är nära mig i centrala Birmingham.

19. Vad Älskar du med Detroit? Det jag älskar mest med Detroit är hennes folk. Jag reser ofta för arbete, och jag har funnit att Detroiters har en sådan salvia, snäll och ödmjuk sätt om dem. De är bara trevligare. Kanske är det vårt Midwestern arv. Jag älskar också vår historiska arkitektur — Detroit-hem är ganska unika, och hantverket är oöverträffat.

slutligen….

20.Favorit citat eller ord att leva efter? ”Ödet viskar till krigaren”, du kan inte stå emot stormen. Krigaren viskar tillbaka, ’ Jag är stormen.'”- Okänt

  • Detroit Designer Corey Damen Jenkins Hustles Hårdare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.